04 Oct 2018

Elevator Lab: RBI izabrao osam učesnika

cambrist (www.cambrist.com) | Irska
CityFALCON (www.cityfalcon.com) | Velika Britanija
CopSonic (www.copsonic.com) | Francuska
FINABRO (www.finabro.at) | Austrija
limitless (www.limitlessapp.io) | Holandija
PayKey (www.paykey.com) | Izrael
Pisano (www.pisano.co)| Velika Britanija
SESAMm (www.sesamm.com) | Francuska

Izabrano je osam učesnika drugog kruga programa „Elevator Lab“, fintek programa partnerstva kompanije Raiffeisen Bank International (RBI). Žiri je imao težak zadatak da između 407 aplikacija odabere kompanije iz finansijsko-tehnološkog sektora koje će raditi na razvoju zajedničkih projekata tokom naredna četiri meseca.

Nakon intenzivne pred-selekcije, finteci u domenima napredna analitika (CityFALCON iz Velike Britanije i SESAMm iz Francuske), tehnologija za investiranje i trgovinu (FINABRO iz Austrije i limitless iz Holandije), iskustvo nove poslovnice (PayKey iz Izraela i Pisano iz Velike Britanije), otvoreno bankarstvo (cambrist iz Irske) i RegTech (CopSonic iz Francuske) uspeli su da budu ubedljivi u prodajnim prezentacijama uživo u tokom finala.

“Program ‘Elevator Lab’ brzo je stekao odličnu reputaciju na fintek sceni. Kvalitet aplikacija ove godine bio je još i veći nego u prvom krugu. Radujem se saradnji sa finalistima na projektima,” izjavio je Johan Štrobl (Johann Strobl), predsednik RBI-ja.

Elevator Lab, koji je nedavno dobio prestižnu Startap nagradu centralne Evrope (Central European Startup Award) za najbolji akceleratorski/inkubatorski program u Austriji, sada je najveći program finansijsko-tehnološkog partnerstva u srednjoj i istočnoj Evropi. U junu 2018. godine, RBI je potpisao ugovor o saradnji za inovativno rešenje sa specijalizovanom RegTech kompanijom, jednom od pet učesnika u prvom krugu programa “Elevator Lab”. Kompanija “Elevator Ventures”, koja je počela sa radom u leto 2018. godine, takođe će omogućiti buduće strateške direktne investicije u finteke.

* * *

O kompaniji RBI

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem smatra kako Austriju, gde je vodeća privredna i investiciona banka, tako i srednju i istočnu Evropu. Svoje ogranke ima na 14 tržišta ovog regiona. Pored toga, grupacija obuhvata brojne druge pružaoce finansijskih usluga, na primer u segmentima lizinga, upravljanja sredstvima, kao i pripajanjima i akvizicijama.

Ukupno skoro 50.000 zaposlenih uslužuje 16,7 miliona klijenata u preko 2.400 poslovnica, od kojih se većina nalazi na području srednje i istočne Evrope. Deonice RBI-a listirane su na Bečkoj berzi. Regionalne Raiffeisen banke poseduju oko 58,8% deonica, dok je ostatak u slobodnoj prodaji. U okviru Raiffeisen bankarske grupacije, RBI je centralni institut regionalnih Raiffeisen banaka i drugih srodnih kreditnih institucija i obezbeđuje važne usluge u ovoj funkciji.

Za detaljnije informacije, molimo kontaktirajte:

Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) ili

Christof Danz (+43-1-71707-19930, christof.danz@rbinternational.com)

www.rbinternational.com | www.elevator-lab.com