Saveti kako odabrati pravu karticu

Debitna, kreditna, Dinakard, Visa, Masterkard… obilje platnih kartica je u ponudi Rajfajzen banke. Ali, koja je za vas ona prava? Naravno, ona postoji, a da biste je izabrali, savet je da se o svakoj kartici najpre informišete, kako biste znali koju povoljnost možete njihovom upotrebom za sebe da ostvarite.

Debitne Dina, Visa Elektron –  ima razlike

Krenimo redom. Osnovna funkcija koju Dinakard kartica ima jeste da je identifikacioni dokument. To znači da svako ko ima tekući račun dobiće i ovu nacionalnu karticu za koju nema troškove godišnje članarine. Sa ovom debitnom karticom se bezgotovinski plaćaju roba i usluge i podiže novac na bankomatu ili šalteru banke. Troši se onoliko koliko ima na računu.

Brzo izdavanje za samo 15 minuta

Ukoliko imate potrebu da plaćate preko interneta, onda je prava kartica za vas Visa Elektron. Nju možete da koristite za plaćanje roba i usluga, kao i za podizanje gotovine na bankomatima u zemlji i inostranstvu i preko interneta. U slučaju da vam je potrebno brzo izdavanje, možete da je dobijete veoma brzo – za 15 minuta!

Kreditne kartice – koja je za mene prava

Kod kreditnih kartica postoje takođe razlike. Svima je ista funkcija – kreditiranje potrošnje za iznose novca koje trenutno nemate.

Kartica koja zamenjuje čekove

Visa Revolving karticu možete da koristite za kupovinu u zemlji i inostranstvu, kao i preko interneta. Ona zamenjuje čekove. U zavisnosti od iznosa potrošnje, zavisi i na koliko ćete rata plaćati obavljenu transakciju, a mogu da budu od tri, šest i dvanaest. Njena specifičnost je što, ukoliko nemate dovoljno novca za celokupnu ratu, možete da izvojite pet odsto od iznosa rate i tako namirite za taj mesec svoju obavezu. U tom slučaju će vam se obračunati kamata.

Bez odlaska u banku

Masterkard WEB kreditna kartica za vas je pravi izbor ukoliko imate potrebu za kreditnom karticom, a da ne morate da odete u banku. Ona kombinuje dva načina otplate – na rate i pet odsto od iznosa mesečne obaveze. Potrebno je samo da odaberete željeni proizvod u vodećim maloprodajnim objektima, a zatim na licu mesta popunite i predate zahtev za MasterCard WEB kreditnu karticu. Posle četiri meseca, uz urednu otplatu inicijalne kupovine, banka će poslati karticu na vašu kućnu adresu. MasterCard Web kreditna kartica ima kontaktni i beskontaktni chip modul čime je sigurnost plaćanja karticom podignuta na najviši nivo. Aktivacijom kartice stičete pravo na raspolaganje dodatnim kreditnim limitom koji je već odobren po računu kartice. On se može iskoristiti za plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu, podizanje gotovine na bankomatima i šalterima banaka, kao i za plaćanje putem interneta i narudžbina telefonom ili poštom.