21 May 2020

Finansijski magazin „EMEA Finance“ dodelio Raiffeisen banci priznanje „Najbolja banka u Srbiji“

Raiffeisen banka je četvrtu godinu zaredom dobitnik priznanja u godišnjem izboru „Evropske bankarske nagrade“, koji organizuje renomirani britanski finansijski magazin „EMEA Finance“, i to nagrade za „Najbolju banku u Srbiji“.

Pored ove nagrade, Raiffeisen bankarska grupacija osvojila je ukupno 23 nagrade na svim tržištima na kojima posluje, kako one za „Najbolju banku“ i „Najbolju stranu banku“, tako i priznanja za „Najbolju investicionu banku“.

Priznanja svetskih finansijskih magazina dokaz su da je kvalitet našeg poslovanja prepoznat i van granica našeg tržišta. Mi smo u 2019. ostvarili odlične poslovne rezultate i značajno unapredili uslugu, uvodeći neka od najinovativnijih bankarskih tehnoloških dostignuća. Ova nagrada posebno je važna jer dolazi u trenutku kada se ne samo naša privreda, već i čitav svet, suočava sa izazovom bez presedana, pandemijom virusa. Ona će nam dati podstrek i snagu da nastavimo da ulažemo u digitalizaciju usluge, kako bismo i u ovim izmenjenim okolnostima nastavili da budemo pozdan partner našim klijentima – privrednicima i građanima Srbije“, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Prilikom odlučivanja o najboljim bankama, stručni žiri magazina je kao osnovne kriterijume u obzir uzeo: tržišni udeo banke, rast učešća određenih proizvoda na tržištu, profitabilnost  banke, kvalitet i inovativnost ponude, kao i kvalitet poslovne strategije.

„EMEA Finance“ je britanski finansijski magazin koji u svojim analizama pokriva dinamična finansijska tržišta u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.