Instant plaćanje putem linka

Nažalost, nije moguće izvršiti ovo instant plaćanje putem linka.

Razlog za to je što na svom mobilnom uređaju trenutno nemate aplikaciju za mobilno bankarstvo one banke čiji ste link izabrali za plaćanje.

Potrebno je da ponovo pokrenete veb sajt ili aplikaciju trgovca i izaberete banku čiju aplikaciju mobilnog bankarstva koristite.

Ukoliko ste klijent Raiffeisen banke, a nemate aktiviranu aplikaciju mobilnog bankarstva na Vašem mobilnom uređaju, pogledajte uputstvo za aktivaciju na sledećem linku.

Šta su plaćanja na internetu skeniranjem IPS QR koda i putem linka?

Plaćanja skeniranjem IPS QR koda i putem linka su opcije instant plaćanja koje Vam omogućavaju izvršenje transakcija u roku od 10 sekundi. Skeniranjem IPS QR koda, brzo i jednostavno možete izvršiti instant plaćanje prilikom onlajn kupovine na domaćim veb sajtovima ili putem aplikacija trgovaca koji podržavaju ovu opciju.

Plaćanje putem linka u mBanking aplikaciji je unapređena opcija instant plaćanja skeniranjem IPS QR koda. Na veb sajtu ili u aplikaciji trgovaca koji podržavaju ovu opciju – umesto skeniranja IPS QR koda, plaćanje se može izvršiti putem linka koji automatski pokreće aplikaciju mobilnog bankarstva sa popunjenim podacima za plaćanje.

Prednost je u mogućnosti korišćenja isključivo jednog uređaja (mobilnog telefona) za plaćanje.

Plaćanje se obavlja u nekoliko jednostavnih koraka:

–   pokrenite željeni veb sajt preko mobilnog uređaja ili otvorite aplikaciju trgovca i izaberite IPS skeniraj metodu plaćanja,
–   umesto skeniranja IPS QR koda izaberite banku čijom aplikacijom mobilnog bankarstva želite da izvršite plaćanje,
–   automatski će se otvoriti aplikacija za mobilno bankarstvo banke koju ste izabrali sa detaljima za plaćanje,
–   proverite detalje i potvrdite plaćanje,
–  U aplikaciji Raiffeisen banke odbirom opcije Zatvori i vrati na prodajno mesto na ekranu sa potvrdom o izvršenom plaćanju – automatski će se otvoriti sajt / mobilna aplikacija trgovca na kojoj će se takođe naći informacija o izvršenom plaćanju.