Kreiranje jednokratne lozinke

Kreiranje jednokratne lozinke i mobilnog potpisa su opcije koje se koriste za kreiranje šifre koja se koristi za potvrdu slobodnog plaćanja putem Raiffeisen On-Line aplikacije, pri čemu se jednokratna lozinka koristi i za potvrdu plaćanja karticama na Internetu (3D secure usluga) I za podizanje iznosa preko limita na Višenamenskin uređajima.

Njihovom kreiranju može se pristupiti iz menija na strani za logovanje ili u samoj aplikaciji, glavni meni opcija Tokeni.

 • Jednokratna lozinka – odabirom ove opcije, unosi se PIN, nakon čega će aplikacija generisati je lozinku koju možete upotrebiti u narednih 5 minuta.
 • Mobilni potpis – odabirom ove opcije, pored PIN-a unosi se iznos kao i broj računa nakon čega se generiše šifra koja se koristi za potvrdu plaćanja u vrednosti iznad 150.000 dinara
 1. Elementi ovog naloga su prikazani na ROL-u (Raiffeisen On-Line) i potrebno ih je u istom formatu prepisati u polja na mobilnoj aplikaciji

Česta pitanja

Česta pitanja

 • Na koji način se može povećati limit za plaćanje?

  U glavnom meniju u opciji LIČNO (PROFIL) odabirom podopcije LIMIT mogu se povećati/smanjiti limiti za sve elektronske načine plaćanja. Za iznose preko 300.000 moguće je tražiti povećanje limita do maksimalnih 2.000.000 ličnim dolaskom u filijalu ili kroz inbox u mobilnoj aplikaciji ili na ROL-u.

 • Koja je razlika između mobilnog potpisa i jednokratne lozinke?

  Jednokratna lozinka služi za potvrdu plaćanja na internetu ili putem ROL aplikacije i važi pet minuta nakon generisanja. Mobilni potpis koristimo da potvrdimo transakciju na ROL-u u iznosu većem od 150.000 dinara, tako što unosimo iznos i broj računa u formi kao na ROL-u, nakon čega se generiše šifra za potvrdu naloga.

 • Koliko važi kreirana jednokratna lozinka/mobilni potpis?

  Važe pet minuta

Korisničko uputstvo za digitalno bankarstvo

Ukoliko želite detaljnije uputstvo, možete ga naći na sledećem linku