20 May 2021

Novak Đoković prvi put u reklami RBI grupacije

Raiffeisen Bank International AG (RBI) danas započinje prvu imidž kampanju sa novim brend ambasadorom grupacije, najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem. Kampanja započinje kao uvod u “French Open”, a povod je i Đokovićev 34. rođendan 22. maja.

Reklama se zasniva na poznatom ritualu tenisera: odabiru prave loptice za jak servis, idealno as, pa tako i br. 1 u svetskom tenisu odvaja vreme za ovu selekciju. Ovaj ritual doveden je u vezu sa svakodnevnim scenama iz ličnog života, kao što su odabir polo majice ili biranje voćke iz činije. „Ovom pričom komuniciramo da je pravi izbor od velike važnosti i povezujemo to sa našom ambicijom da postanemo banka izbora u centralnoj i istočnoj Evropi,“ izjavljuje Mihael Palcer (Michael Palzer), rukovodilac međunarodnog marketinga pri RBI. „Novak Đoković ne samo što je pokazao vrhunske performanse na teniskom terenu, nego se i kretao vrlo uverljivo i profesionalno na filmskom setu. Bila je to za nas vrlo efikasna saradnja u kojoj smo uživali,“ dodao je.

Ovu imidž kampanju pustiće banke RBI mreže u srednjoj i istočnoj Evropi, prvenstveno na digitalnim kanalima i na TV-u, ali i na bilbordima i u drugim vidovima reklamiranja.