O banci

Raiffeisen Bank International

Raiffeisen Bank International AG (RBI) deo je Raiffeisen bankarske grupacije (RBG), najveće i najjače bankarske grupacije u Austriji po osnovu ukupne aktive.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem smatra Austriju, gde je vodeća privredna i investiciona banka, kao i region srednje i istočne Evrope. Ogranci banke prisutni su na 13 tržišta regiona. Dodatno, grupacija obuhvata brojne druge pružaoce finansijskih usluga, na primer u segmentima lizinga, upravljanja imovinom, kao i pripajanja i akvizicije.

Ukupno oko 47.000 zaposlenih uslužuje 16 miliona klijenata putem oko 2,100 poslovnica, od toga je većina u srednjoj i istočnoj Evropi. Deonice RBI listirane su na Bečkoj berzi. Austrijske regionalne Raiffeisen banke poseduju oko 58,8 procenata deonica, ostatak je u slobodnoj prodaji. U okviru austrijske Raiffeisen bankarske grupacije, RBI je centralna institucija regionalnih Raiffeisen banaka i drugih povezanih kreditnih institucija, te pruža značajne usluge u tom smislu.