12 Jul 2019

Raiffeisen Bank International „Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi“ po izboru magazina „Euromoney“

Renomirani finansijski magazin „Euromoney“ nagradio Raiffeisen Bank International (RBI) za „nesmanjenu posvećenost“ regionu centralne i istočne Evrope 

Na svečanoj ceremoniji održanoj u sredu uveče, a kojom je ujedno obeležena i 50. godišnjica magazina „Euromoney“, dodeljena su priznanja „Nagrade za izuzetnost 2019”.

Raiffeisen Bank International (RBI) i njene ćerke-banke nagrađene su priznanjem za „Najbolju banku u centralnoj i istočnoj Evropi“. Izuzetna tržišna pozicija, kao i kvalitet proizvoda i usluga mreže banaka-članica RBI grupacije u centralnoj i istočnoj Evropi, dodatno su nagrađeni priznanjima za “Najbolju banku” u četiri zemlje u kojima posluje RBI.

“Konzistentnost širom tržišta na kojima posluje – u inovacijama, profitabilnosti i rastu, i pre svega – nesmanjena posvećenost centralnoj i istočnoj Evropi, ono su što Raiffeisen Bank International izdvaja u odnosu na konkurenciju onda kada se odlučuje o pobednicima”, objasnio je žiri magazina „Euromoney” svoju odluku da nagradi RBI.


Euromoney magazine je osnovan 1969. godine sa ciljem da prati ponovno uspostavljanje međunarodnih cross-border tržišta kapitala. Evropsko tržište, po kome je magazin i dobio ime, prethodnik je današnjeg globalnog tržišta kapitala. Euromoney je pisao o ovom tržištu i podržavao njegov rast u toku procesa postanka glavnim magazinom finansijskog sveta, njegovih institucija i korisnika.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem smatra kako Austriju, gde je vodeća privredna i investiciona banka, tako i srednju i istočnu Evropu. Svoje ogranke ima na 13 tržišta ovog regiona. Pored toga, grupacija obuhvata brojne druge pružaoce finansijskih usluga, na primer u segmentima lizinga, upravljanja sredstvima, kao i pripajanjima i akvizicijama.

Ukupno skoro 47.000 zaposlenih uslužuje 16,3 miliona klijenata u preko 2.100 poslovnica, od kojih se većina nalazi na području srednje i istočne Evrope. Deonice RBI-a listirane su na Bečkoj berzi. Regionalne Raiffeisen banke poseduju oko 58,8% deonica, dok je ostatak u slobodnoj prodaji. U okviru Raiffeisen bankarske grupacije, RBI je centralni institut regionalnih Raiffeisen banaka i drugih srodnih kreditnih institucija.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) ili

Christof Danz (+43-1-71707-1930, christof.danz@rbinternational.com

www.rbinternational.com