28 Jul 2020

Raiffeisen banka donirala sredstva za nabavku kiseoničkih protokometara

Raiffeisen banka je donirala novčana sredstva za nabavku 20 kiseoničkih protokometara za Kovid bolnice u Srbiji. Na ovaj način banka je nastavila da podržava akciju UNICEF-a, koja za cilj ima pružanje pomoći zdravstvenom sistemu naše zemlje u toku pandemije virusa Kovid-19.

“Donacijom za kupovinu 20 protokometara za kiseonik, naša banka nastavlja da odgovara na aktuelne potrebe našeg zdravstvenog sistema, opterećenog višemesečnom borbom sa virusom Kovid-19. Na samom početku pandemije donirali smo sredstva za nabavku 10 respiratora. Danas naše bolnice imaju potrebu za dodatnom opremom, usled povećanja broja teško obolelih i ograničenih kapaciteta. Brza reakcija privatnog sektora je i u martu pokazala da su solidarnost i humanost najbolji način za pružanje podrške u borbi za očuvanje zdravlja i života što većeg broja naših građana“, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

Inače, pored donacija UNICEF-a koji pomaže zdravstveni sistem Srbije, Raiffeisen banka je tokom pandemije virusa Kovid-19 donirala i 50 zaštitnih kutija koje se koriste prilikom intubacije pacijenata kojima je potrebna veštačka ventilacija za pet bolnica u Srbiji.