31 Aug 2020

Raiffeisen banka i NF Innova među finalistima izbora za prestižne “Finovate” nagrade sa rešenjem “iKeš” kredit

Prvi pravi onlajn keš kredit u Srbiji, “iKeš”, plasirao se u finalni krug takmičenja za najbolje tehnološke inovacije na svetu “Finovate”. Plasman u sam vrh ovog najpoznatijeg svetskog izbora za digitalne i tehnološke inovacije, predstavlja veliki uspeh i potvrdu da je reč o zaista revolucionarnom proizvodu u oblasti kreditiranja stanovništva.  

Raiffeisen banka je “iKeš” kredit uvela u svoju ponudu u septembru 2019, a razvijen je u saradnji sa domaćom kompanijom “NF Innova”. Reč je o prvom kreditu u Srbiji koji se u potpunosti realizuje onlajn, i odobrava svim građanima, čak i onima koji nisu klijenti Raiffeisen banke. Kredit je novina kako na domaćem tržištu, tako i u regionu, a banka je prva u Raiffeisen grupaciji ponudila ovakvu naprednu uslugu.

Stalna unapređenja digitalnih usluga i uvođenje najsavremenijih tehnologija, zaštitni su znaci dugoročnog partnerstva između Raiffeisen banke i kompanije NF Innova.

Sve prednosti “iKeš” kredita građani su otkrili tek po izbijanju pandemije virusa Kovid-19, budući da on omogućava brz i jednostavan dolazak do neophodnih finansijskih sredstava, bez ijednog fizičkog kontakta, iz bezbednosti svog doma. Banka tako u prethodnim mesecima beleži značajan rast odobrenih “iKeš” kredita, kao i visok stepen zadovoljstva klijenata koji su se opredelili za ovaj vid 100% onlajn kredita.

Ovaj kredit je samo jedna od brojnih tehnoloških inovacija koje je Raiffeisen banka uvela u prethodnom periodu kao deo strategije sveobuhvatne digitalizacije, a zbog kojih je dve godine zaredom proglašena “Najboljom digitalnom bankom u Srbiji” po izboru magazina Global Finance.

Plasman u finalni krug takmičenja “Finovate” je dodatna potvrda kvaliteta ponude ditgitalnih proizvoda banke, budući da je “iKeš” u oštroj konkurenciji, stao “rame uz rame” sa proizvodima nekih od najvećih svetskih kompanija.

Inače, “Finovate” izbor okuplja vodeće svetske banke, fintek kompanije, biznis akceleratore i pojedince, koji se takmiče u 25 različitih kategorija. Žiri koji odlučuje o pobednicima čine vodeći eksperti iz različitih sektora IT-a i povezanih industrija.