21 Dec 2018

Završena druga faza projekta “Elevator Lab Challenge” u organizaciji Raiffeisen Bank International-a (RBI)

Sinoć je proglašenjem pobednika zvanično završen lokalni “Elevator Lab Challenge” RBI-a, u organizaciji Raiffeisen banke i uz podršku domaćeg startap akceleratora „StartIT“.

Učešćem u Raiffeisen akceleratoru, domaće startap kompanije prošle su kroz proces selekcije od strane stručnog žirija, koji je procenio da je najbolju i najinovativniju ideju u oblasti finteka imao startap „Between.network“ za rešenje “Platforma za verifikaciju faktura zasnovana na blockchain-u”. On je osvojio nagradu od 5.000 evra, kao i direktan ulazak u polufinale akcelerator programa RBI-a u Beču, gde će se takmičiti sa pobednicima iz drugih zemalja. Šest najboljih startapa po izboru stručnog žirija u Beču dobiće obuku i mentorstvo RBI-a, ali i finansijsku podršku u maksimalnom iznosu do 40.000 evra za razvoj svog pilot proizvoda, i to bez uzimanja vlasničkog udela.

„Drago mi je što su naši startapi prepoznali potencijal koji im nudi akceleratorski program RBI-a. Dobili smo neke dobre ideje i predloge inovativnih finansijsko-tehnoloških rešenja. Pobedilo je rešenje za koje smo procenili da na najbolji način odgovara potrebama ne samo banke na našem tržištu, već i šire.  Inovacije i digitalizacija su jedan od fokusa poslovanja naše grupacije, tako da se nadam da će naš pobednik na najbolji način prikazati pun potencijal našeg startap tržišta na takmičenju koje mu predstoji u Beču”, istakao je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Inače, RBI je u drugom krugu globalnog projekta “Elevator Lab” dobio ukupno 407 aplikacija. To  predstavlja porast od preko 20% u poređenju sa prvim krugom, kada je 336 fintek startapa poslalo aplikacije, u nadi da će dobiti priliku dugoročne saradnje sa RBI Grupom i njenih 16.5 miliona klijenata u Austriji i srednjoj i istočnoj Evropi.