Skip to main content
RADNI FAJL SAJT POMOC
RADNI FAJL SAJT POMOC

Zaštita prilikom plaćanja na internetu

 

 

Za onlajn plaćanja koristite isključivo CVV kod i to samo na sajtovima platnih institucija ili samog prodavca, nikako putem i-mejla ili socijalnih mreža

Preporučujemo Vam da koristite platne kartice isključivo na poznatim i afirmisanim veb sajtovima. Ukoliko Vam sajt nije poznat, pokušajte da steknete uvid u reputaciju sajta ili trgovca, kako biste utvrdili da li je dovoljno pouzdan za kupovinu.

Adresa stranice internet sajta na kojoj se nalazi forma za unos podataka sa kartice, koja se može videti u adresnom polju pregledača, treba da počinje sa ’’https’’ (nikako ne samo http bez „s“).

Korišćenje HTTPS protokola, baziranog na razmeni sertifikata, omogućava siguran i bezbedan prenos podataka koje ste uneli na Vašem internet pregledaču.

Takođe, potrebno je potražiti simbol katanca ispred adrese ili u dnu stranice kojoj pristupate. Ukoliko je označen crvenom bojom ili precrtan, znači da je prenos nedovoljno bezbedan i da postoji problem. U tom slučaju, nikako ne treba unositi poverljive podatke, kao što su korisničko ime, lozinka ili podaci o platnoj kartici.


  • Bezbednost

Povezane vesti