Skip to main content
Untitled design - 1

Platni promet

Vaše transakcije učinićemo sigurnim, bržim i povoljnijim, za Vas i Vaše poslovne partnere, kako u domaćem tako i u međunarodnom platnom prometu.

Idite odmah na:

Domaći/Međunarodni platni promet
Sigurnije, brže i povoljnije transakcije
Redovni/Specijalni računi
Klijent otvara redovni račun u Raiffeisen banci

Redovni računi

Otvaranje dinarskih i deviznih tekućih računa, moguće je obaviti u bilo kojoj ekspozituri naše banke. Sa otvorenim računom u našoj banci, možete vršiti gotovinske uplate i isplate u ekspozituri, elektronski i papirno plaćati robu i usluge, podizati gotovinu VISA karticama, overavati i naplaćivati ugovorna ovlašćenja, menice i druge instrumente obezbeđenja kao i druge poslove u okviru domaćeg i međunarodnog platnog prometa.

Dokumentacija

Tim iskusnih profesionalaca razgovara o domaćem platnom prometu Raiffeisen banke

Domaći platni promet

Raiffeisen banka Vam nudi niz proizvoda i usluga koje će Vaše transakcije dinarskog i deviznog poslovanja učiniti sigurnim, bržim i povoljnijim za Vas i Vaše poslovne partnere.

Mi ćemo prepoznati Vaše potrebe i ponuditi Vam najbolje rešenje.

Specijalni računi Raiffeisen banke

Specijalni računi

Sa ciljem praćenja svojih klijenata u svim njihovim aktivnostima, kao i radi zadovoljenja njihovih posebnih potreba, Raiffeisen banka nudi usluge otvaranja specijalnih računa: Escrow računa, HOV računa i Računa osnivačkog uloga.

Banka na zahtev svojih klijenata otvara račune sa posebnom namenom, koji se vezuju za pojedine konkretne poslove. Po ovim računima banka se pojavljuje kao agent koji garantuje da će posao biti izvršen u sladu sa ugovorom. Računi sa posebnom namenom gase se kada se ispune sve obaveze iz ugovora.

Banka za svoje klijente otvara namenske račune za kupovinu i prodaju hartija od vrednosti. Sve promene po namenskim računima banka izvršava u skladu sa zaključnicima dobijenim od Centralnog registra, Beogradske berze, kao i ugovora o posredovanju zaključenim sa berzanskim posrednikom.

Uplate osnivačkih uloga na namenske račune otvorene kod banke nerezidenti mogu izvrsiti u devizama, kao i u efektivnom stranom novcu uz prezentaciju potvrde nadležne carinarnice da je novac prijavljen prilikom unosa u zemlju. Uplata osnivačkog kapitala može se izvršiti u dinarima ukoliko su dinari kupljeni u inostranstvu.

Promena platnog računa

Raiffeisen banka, u skladu sa Zakonom o platnim uslugama, omogućuje korisnicima uslugu promene platnog računa bez naknade.

Usluga promene platnog računa se može obaviti u domaćoj ili stranoj valuti, sa ili bez gašenja platnog računa koji je otvoren kod prethodnog pružaoca platnih usluga.

Više detalja u vezi sa uslugom možete pronaći u dokumentu – Informacije o usluzi promene platnog računa kao i Ovlašćenju  za promenu platnog računa.

 

Međunarodni platni promet

Međunarodni platni promet

Kada je reč o međunarodnim finansijskim transakcijama, Raiffeisen banka se ističe kvalitetom i pouzdanošću. Koristimo najsavremenija tehnološka rešenja kako bismo osigurali brz i siguran prenos sredstava širom sveta.

Za sve dodatne informacije obratite se svom saradniku za odnose sa klijentima u Raiffeisen banci.