Skip to main content
Dvoje ljudi koriste devizni račun Raiffeisen banke

Devizni iRačun - Prvi besplatni i potpuno online devizni tekući račun

Za nekoliko minuta otvorite Devizni iRačun - viševalutni devizni tekući račun

Idite odmah na:

0 dinara

Otvaranje i održavanje Deviznog iRačuna se ne naplaćuje.

15 minuta

Za 15 minuta Vaš devizni račun je spreman za korišćenje.

100% online

Uz video razgovor sa zaposlenim banke i elektronski potpis, nema potrebe da posećujete banku kako biste otvorili račun.

Uz Devizni iRačun, za 0 dinara dobijate brojne benefite

Agencija za osiguranje depozita

Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji.

Vaša štednja je sigurna u banci!

Depoziti u iznosu do 50.000 EUR osigurani su od strane Agencije za osiguranje depozita. Za više informacija o tome, predlažemo da pogledate video.

Šta je potrebno da znate pre apliciranja?

Debitne kartice uz Devizni iRačun neophodne su za korišćenje višenamenskih uređaja – uplate i isplate evra, kao i za plaćanja na prodajnim mestima u inostranstvu.

Ukoliko već imate debitne kartice Raiffeisen banke, možete podneti zahtev u najbližoj filijali kako biste povezali postojeće kartice za potrošnju po Deviznom iRačunu.

Ukoliko ste novi korisnik i nemate debitne kartice Raiffeisen banke, zahtev za izdavanje možete podneti u najbližoj filijali. Možete koristiti i besplatnu Dina debitnu karticu uz Devizni iRačun. 

Dinarski račun uz Devizni iRačun neophodan je kod plaćanja ka inostranstvu, kao i za razmenu valuta u Moja mBanka aplikaciji.Ukoliko nemate dinarski račun, otvorite potpuno online i besplatan iRačun klikom na dugme ispod. 

Za Devizni iRačun možete da aplicirate ako ste punoletni građanin Republike Srbije (rezident) pod uslovom da nemate već otvoren devizni tekući račun u Raiffeisen banci.

Za video-identifikaciju potrebna Vam je:

  • Važeća lična karta ili pasoš izdati u Republici Srbiji. Ukoliko želite da se identifikujete ličnom kartom, potrebno je da pripremite i službenu ispravu koja sadrži adresu prebivališta (očitanu ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu ili rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu) ili račun za telefon, električnu energiju ili komunalne usluge koji glasi na Vaše ime.
  • Broj telefona u domaćoj mreži. Ovaj broj telefona će se koristiti prilikom validacije i elektronskog potpisa za koji nije potreban kvalifikovani sertifikat.
  • Uređaj s kamerom. Računar ili telefon koji ima kameru sa zvukom je potreban za kratak video razgovor sa agentom banke prilikom identifikacije. U svakom trenutku apliciranje možete da nastavite na drugom uređaju, svi uneti podaci ostaju sačuvani.

U Opštim uslovima poslovanja date su sve karakteristike vezane za devizni iRačun i koje su mogućnosti korišćenja debitnih kartica uz ovaj proizvod.Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji. Brošuru o osiguranju depozita možete preuzeti ovde.

Devizni iRačun je beskamatni račun, odnosno Banka na iznos sredstava na računu ne vrši obračun i pripis kamate.

Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji.