iRačun - Prvi pravi i besplatni onlajn tekući račun

0 Uz iRačun, za 0 dinara dobijate brojne benefite
 • Mobilna aplikacija sledeće generacije
  Obaveštenja o svim promenama po računu u realnom vremenu, prijava i potvrda plaćanja skeniranjem lica i otiskom prsta, plaćanje računa i slanje novca putem QR koda - samo su deo inovativnih usluga koje Vam nudimo!
 • Visa i Dina debitne kartice
  Uz iRačun dobijate DIGITALNE Visa i Dina kartice koje možete odmah koristiti nakon što ih aktivirate u Moja mBanka mobilnoj aplikaciji. Za buduća plaćanja možete ih koristiti i kao deo mobilnog novčanika, potrebno je samo da ih povežete sa njim. Istovremeno, na Vašu kućnu adresu dostavljamo Vam i kartice Visa i Dina u standardnom plastičnom formatu.
 • Plaćajte putem mobilnog telefona
  Plaćajte na prodajnim mestima pomoću IPS QR koda, mobilnih novčanika – Apple pay, Rai Pay ili Garmin pay.
 • 24/7 podrška
  Naša podrška je dostupna u svakom trenutku na aplikaciji, četu, veb sajtu ili putem Kontakt centra. REA, naša elektronska asistentkinja, čeka Vas na Viber-u i Facebook-u.
 • Višenamenski bankomati
  Podizanje gotovine sa iRačuna možete da obavljate na brojnim višenamenskim bankomatima, uz Visa digitalnu karticu preko mobilnog novčanika ili uslugom Mobilni Keš iz moja mBanka aplikacije.

Šta je potrebno da znate pre apliciranja

 • Ko može da aplicira za iRačun?

  Za iRačun možete da aplicirate ako ste punoletni građanin Republike Srbije (rezident) pod uslovom da nemate vec otvoren dinarski tekući račun u Raiffeisen banci ili ste ga imali ranije ali je ugašen pre više od 6 meseci. Takođe, možete da aplicirate ako imate u korišćenju neki drugi proizvod banke.

   

  U Opštim uslovima poslovanja date su sve karakteristike vezane za iRačun i debitne kartice koje se izdaju uz račun sa kojima klijent može da se upozna pre apliciranja za ovaj proizvod.

   

  Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji. Brošuru o osiguranju depozita možete preuzeti ovde.

 • Preduslovi za uspešan video razgovor

  Za video-identifikaciju potrebna Vam je:

  • Važeća lična karta ili pasoš izdat u Republici Srbiji. Ukoliko želite da se identifikujete ličnom kartom, potrebno je da pripremite i službenu ispravu koja sadrži adresu prebivališta (očitanu ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu ili rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu) ili račun za telefon, električnu energiju ili komunalne usluge koji gasi na Vaše ime.
  • Broj telefona u domaćoj mreži. Ovaj broj telefona će se koristiti prilikom validacije i elektronskog potpisa za koji nije potreban kvalifikovani sertifikat.
  • Uređaj sa kamerom. Računar ili telefon koji ima kameru sa zvukom je potreban za kratak video razgovor sa agentom banke prilikom identifikacije. U svakom trenutku apliciranje možete da nastavite na drugom uređaju, svi uneti podaci ostaju sačuvani.
 • Koje kartice dobijam uz iRačun?

  Uz iRačun dobijate ukupno 4 debitne kartice!

  Kako bismo vam omogućili potpuno digitalno iskustvo u korišćenju računa, dobijate digitalne Visa i Dina debitne kartice, a koje možete odmah koristiti nakon otvaranja računa. Visa digitalnu karticu povežite u svoj digitalni novčanik, a sve što vam je neophodno za kupovinu je mobilni telefon.

  Za dodatni komfor u raspolaganju sredstvima po računu, obezbedili smo vam uz iRačun i dve fizički izdate Visa i Dina debitne kartice, koje će Vam biti poslate na kućnu adresu i stići u roku od 5 –  7 radnih dana.

 • Kako se koriste digitalne kartice?

  Uz iRačun dobijate digitalne Visa i Dina debitne kartice na osnovu kojih možete odmah raspolagati novcem.

  Aktivacija digitalnih kartica, kao i sve informacije neophodne za njihovo korišćenje nalaze se u Moja mBanka aplikaciji za mobilno bankarstvo u pregledu kartica.

  Vašom Visa digitalnom debitnom karticom možete:

  • Plaćati na prodajnim mestima putem mobilnih novčanika (Apple pay, Rai Pay, Garmin pay),
  • Obavljati online plaćanje na internet prodavnicama (podaci sa kartice su u Moja mBanka aplikaciji)
  • Podizati gotovinu na višenamenskim bankomataima putem mobilnih novčanika (Apple pay, Rai Pay, Garmin pay), uz PIN koji Vam stiže na kućnu adresu, u roku od 5-7 dana nakon otvaranja iRačuna.

  Vašom Dina digitalnom debitnom karticom možete:

  • Obavljati online plaćanje na domaćim internet prodavnicama (podaci sa kartice su u Moja mBanka aplikaciji).