iRačun - bez troškova i potpuno onlajn

0 Uz iRačun, za 0 dinara dobijate brojne benefite
 • Mobilna aplikacija najnovije generacije
  Obaveštenja o svim promenama po računu u realnom vremenu, prijava i potvrda plaćanja skeniranjem lica i otiskom prsta, plaćanje računa i slanje novca putem QR koda - samo su deo inovativnih usluga.
 • Visa ili Mastercard i Dina debitne kartice
  Uz iRačun dobijate DIGITALNE Visa ili Mastercard i Dina kartice koje možete odmah koristiti nakon što ih aktivirate u Moja mBanka mobilnoj aplikaciji. Svi koji imaju navršenih 18, a mlađi su od 26 godina uz iRačun dobijaju Mastercard, a stariji od 26 Visa karticu. Kartice se mogu koristiti i kao deo mobilnog novčanika, potrebno je samo da budu povezane. Na kućnu adresu dostavićemo i kartice u standardnom plastičnom formatu.
 • Plaćanje mobilnim telefonom
  Brže plaćajte uz mobilne novčanike - Apple pay, Rai Pay, ili Garmin Pay, ali i IPS QR kodom.
 • 24/7 podrška
  Na Viberu i Facebooku čeka te REA, naša AI elektronska asistentkinja.

  Naša podrška Vam je dostupna u svakom trenutku i preko četa, aplikacije, sajta ili Kontakt centra.
 • Višenamenski bankomati
  Gotovinu možete da podižete sa iRačuna na brojnim višenamenskim bankomatima, uz Visa ili Mastercard digitalnu karticu preko mobilnog novčanika ili uslugom Mobilni Keš iz moja mBanka aplikacije.

Šta je potrebno da znate pre apliciranja

 • Ko može da aplicira za iRačun?

  Za iRačun možete da aplicirate ako ste punoletni građanin Republike Srbije (rezident) pod uslovom da nemate vec otvoren dinarski tekući račun u Raiffeisen banci ili ste ga imali ranije ali je ugašen pre više od 6 meseci. Takođe, možete da aplicirate ako imate u korišćenju neki drugi proizvod banke.

   

  U Opštim uslovima poslovanja date su sve karakteristike vezane za iRačun i debitne kartice koje se izdaju uz račun sa kojima klijent može da se upozna pre apliciranja za ovaj proizvod.

   

  Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji. Brošuru o osiguranju depozita možete preuzeti ovde.

 • Preduslovi za uspešan video razgovor

  Za video-identifikaciju potrebna Vam je:

  • Važeća lična karta ili pasoš izdat u Republici Srbiji. Ukoliko želite da se identifikujete ličnom kartom, potrebno je da pripremite i službenu ispravu koja sadrži adresu prebivališta (očitanu ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu ili rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu) ili račun za telefon, električnu energiju ili komunalne usluge koji gasi na Vaše ime.
  • Broj telefona u domaćoj mreži. Ovaj broj telefona će se koristiti prilikom validacije i elektronskog potpisa za koji nije potreban kvalifikovani sertifikat.
  • Uređaj sa kamerom. Računar ili telefon koji ima kameru sa zvukom je potreban za kratak video razgovor sa agentom banke prilikom identifikacije. U svakom trenutku apliciranje možete da nastavite na drugom uređaju, svi uneti podaci ostaju sačuvani.
 • Koje kartice dobijam uz iRačun?

  Uz iRačun dobijate 2 digitalne i 2 fizičke kartice koje stižu na kućnu adresu!

  Za potpuno digitalno iskustvo u korišćenju računa, dobijate digitalne Visa ili Mastercard i Dina debitne kartice, koje možete odmah da koristite nakon otvaranja računa (klijenti sa navršenih 18, a mlađi od 26 godina dobijaju Mastercard, a stariji od 26 godina Visa debitnu karticu).

   

  Visa ili Mastercard digitalnu karticu povežite u svoj digitalni novčanik, a sve što vam je neophodno za kupovinu je mobilni telefon.

  Za dodatni komfor u upravljanju novcem sa računa, uz iRačun dobićete i dve Visa ili Mastercard i Dina debitne kartice u standardnom, plastičnom formatu koje stižu na kućnu adresu.

   

   

 • Kako se koriste digitalne kartice?

  Uz iRačun dobijate digitalne Visa ili Mastercard i Dina debitne kartice na osnovu kojih možete odmah raspolagati novcem.

  Aktivacija digitalnih kartica, kao i sve informacije neophodne za njihovo korišćenje nalaze se u Moja mBanka aplikaciji za mobilno bankarstvo u pregledu kartica.

  Visa ili Mastercard digitalnom debitnom karticom može se:

  • Plaćati na prodajnim mestima putem mobilnih novčanika (Apple pay, Rai Pay, Garmin pay),
  • Obavljati online plaćanje na internet prodavnicama (podaci sa kartice su u Moja mBanka aplikaciji)
  • Podizati gotovina na višenamenskim bankomatima putem mobilnih novčanika (Apple pay, Rai Pay, Garmin pay), uz PIN koji stiže na kućnu adresu, u roku od 5-7 dana nakon otvaranja iRačuna.

  Dina digitalnom debitnom karticom može se plaćati na domaćim internet prodavnicama (podaci sa kartice su u Moja mBanka aplikaciji).