15 Aug 2018

Magazin „Global Finance“ dodelio Raiffeisen banci priznanje „Najbolja digitalna banka“ u Srbiji

Renomirani svetski magazin „Global Finance“ proglasio je Raiffeisen banku „Najboljom digitalnom bankom“ u Srbiji. U ovom tradicionalnom godišnjem izboru za najbolje digitalne banke u organizaciji poznatog finansijskog magazina, pored srpske banke, ova prestižna priznanja osvojile su i Raiffeisen banke u Slovačkoj i Bosni i Hercegovini.

“Digitalizacija predstavlja budućnost poslovanja, a naša banka je pravovremeno prepoznala potrebu za promenom tradicionalnog načina bankarskog poslovanja i uvela brojne tehnološke inovacije u svakodnevni rad sa klijentima“, rekao je tim povodom Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke. „Drago nam je što su naši napori na polju digitalne transformacije prepoznati od strane vodećih stručnjaka u ovoj oblasti“, istakao je on.

Stručni žiri koji su činili vodeći eksperti iz kompanije „Infosys“, globalnog lidera u oblasti konsaltinga i tehnologija, kao i urednici u magazinu „Global Finance“, prilikom odlučivanja je kao osnovne kriterijume u obzir uzeo: kvalitet strategije za privlačenje i pružanje usluge digitalnim korisnicima, uspešnost u pogledu obučavanja klijenata da koriste digitalnu ponudu, rast broja klijenata koji koriste digitalne servise, kvalitet ponude proizvoda i usluga, benefite stečene kroz digitalne inicijative, kao i dizajn i funkcionalnost veb sajta/mobilnih aplikacija.

Inače, ovo je prva nagrada za oblast digitalnog bankarstva koju Raiffeisen banka dobija od strane poznatih svetskih magazina, a već treća koju je od početka godine dobila za najbolju banku u Srbiji (od strane magazina „Euromoney“ i „EMEA Finance“).

* * *

Raiffeisen banka a.d. Beograd je članica Raiffeisen Bank International-a, jedne od vodećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Evropi. Poslovanje u Srbiji započela je 2001. godine, a sada svoje aktivnosti razvija u tri pravca: poslovanje sa stanovništvom, poslovanje sa privredom, upravljanje sredstvima i investiciono bankarstvo. Za dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte Marketing & PR odeljenje Raiffeisen banke na telefon 011/2207-306.