Brzo. Lako. Mogućnost plaćanja na
rate bez kamate!

Plaćajte na rate VISA kreditnom karticom!

3D Secure - sigurno plaćanje putem interneta

 • Šta je 3D Secure usluga?

  3D Secure je besplatna usluga koju Vam obezbeđuje Raiffeisen banka a.d. Beograd u cilju povećanja Vaše bezbednosti prilikom plaćanja platnom karticom na internetu, kod trgovaca koji su uključeni u Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa program. 3D Secure usluga Vam pruža dodatnu zaštitu od neovlašćenog korišćenja Vaše registrovane platne kartice tokom internet transakcije.

  Počev od 15.4.2016. god. za korišćenje kartice na 3D Secure internet prodajnim mestima biće neophodna registracija za ovu uslugu. Jednom registracijom moći će da se obavlja sigurno plaćanje preko interneta za sve tipove kartica izdanja Raiffeisen banke: debitne i kreditne, za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, izuzev za Visa Virtuon i Visa POKLON kartice.

  Napomena: preporuka je da se za 3D Secure uslugu registrujete pre navedenog datuma. Nakon tog datuma moći ćete nesmetano da koristite Vaše kartice na internet prodajnim mestima na kojima stoji Mastercard SecureCode i/ili Verified by Visa logo samo ukoliko ste registrovani za 3D Secure uslugu. Kada plaćate na internet prodajnim mestima koja još uvek ne učestvuju u progamu, Vašu karticu možete koristiti na način na koji ste je koristili do registracije.

  Za sva dodatna pitanja možete pozvati Kontakt centar na broj telefona 011/3202-800.

 • Opis usluge

  • Aktivacija i korišćenje ove usluge su potpuno besplatni.
  • Ovu uslugu možete da koristite na bilo kom računaru, bez posebnog softvera.
  • Ukoliko ste već preuzeli mobilnu aplikaciju „Moja mBanka“ i aktivirali token, Vi ste automatski registrovani za ovu uslugu.
  • Nakon što jednom aktivirate token, automatski ste registrovali sve platne kartice izdanja Raiffeisen banke koje koristite.
  • Pomoću aktiviranog tokena kreirate jednokratnu lozinku.
  • Jednokratnu lozinku koristite za potvrdu transakcije plaćanja na internetu.
  • Uvođenjem ove usluge omogućeno je plaćanje na internetu i Visa Debit karticama. Da bi koristili Visa Debit karticu na internetu, korisnici na čijim karticama još uvek nije odštampan pun broj kartice, moraju da sačekaju redovan proces reizdavanja ili da podnesu zahtev za zamenu kartice.

  Preduslovi za korišćenje 3D Secure usluge – Mastercard Secure Code i Verified by Visa:

  • Internet prodajno mesto koje podržava plaćanja putem Mastercard Secure Code i/ili Verified by Visa.
  • Platna kartica Raiffeisen banke koja podržava Mastercard Secure Code i/ili Verified by Visa servis plaćanja.
  • Korisnik koji je prethodno registrovan za 3D Secure.
 • Postupak kupovine

  Postupak kupovine na internet prodajnom mestu koje podržava plaćanja putem Mastercard Secure Code i/ili Verified by Visa, možete pogledati na sledećem linku.

 • Instaliranje aplikacije

  Preuzmite aplikaciju „Moja mBanka“ sa Google Play ili Apple marketa.

 • Aktiviranje mobilnog tokena

  Na početnoj strani aplikacije „Moja mBanka“ birate opciju Token/Aktivacija Tokena.

  U polje AKTIVACIONI BROJ unosite serijski broj tokena.
  U polje SMS KOD* unosite kod koji dobijate, nakon kreiranja serijskog broja tokena, u vidu SMS poruke na broj mobilnog telefona koji ste prijavili u banci.

  *Napomena: SMS kod važi 60 minuta od trenutka generisanja.

  Serijski broj tokena kreirate na sledeći način:

  Ukoliko ste postojeći korisnik elektronskog bankarstva za fizička lica, nakon prijave na RaiffeisenOnLine aplikaciju, u okviru glavnog menija birate opciju Tokeni/Dodaj novi token. Klikom na opciju Dodaj novi token, automatski će se generisati serijski broj tokena koji je potrebno da unesete u polje Aktivacioni broj.

 • Kreiranje PIN broja

  Nakon što kompletirate unos Aktivacionog broja i SMS koda, dolazite do poslednjeg koraka – kreiranje PIN-a.
  PIN je lični identifikacioni broj koji predstavlja kombinaciju četiri broja, pri čemu nije moguće korišćenje jednostavnih kombinacija brojeva (npr. četiri iste cifre ili četiri uzastopna broja).

  PIN koristite:

  • Za kreiranje jednokratne lozinke za potvrdu plaćanja platnim karticama na internet prodajnim mestima koja podržavaju 3D Secure i potvrdu plaćanja putem RaiffeisenOnLine aplikacije,
  • Za logovanje na aplikaciju Moja mBanka,
  • Kao sigurnosni kod za potvrdu plaćanja putem mobilne aplikacije.

Saznajte više

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Saznajte kako da odaberete pravu karticu za sebe i svoje potrebe, kako da uspešno upravljate svojim troškovima i kako da najlakše otplatite svoja dugovanja.

Razlika između debitne i kreditne kartice

Saveti kako odabrati pravu platnu karticu

Saveti kako upravljati kartičnim troškovima

Česta pitanja

Česta pitanja

Otklonite nedoumice i saznajte više o našoj ponudi kartica kroz izbor najčešće postavljenih pitanja vezanih za kartice naše banke.

Koja je kartica najbolja za mene?

Kako da apliciram za debitnu karticu?