31 Oct 2023

Euromoney: Raiffeisen najbolja banka za digitalna rešenja u Srbiji

Renomirani svetski finansijski magazin „Euromoney“ proglasio je Raiffeisen „Najboljom bankom za digitalna rešenja u Srbiji“ (Best bank for digital solutions 2023). Priznanje se dodeljuje u okviru „Euromoney“ programa „Nagrade za izvrsnost“ u kome se identifikuju najbolje banke koje su se istakle nizom ključnih bankarskih aktivnosti u prethodnih godinu dana.

Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke istakao je da je na svaku nagradu izuzetno ponosan, ali da svaka od njih znači i dodatni stepen odgovornosti.

„To posebno važi za međunarodna priznanja koja se dodeljuju za digitalna i inovativna rešenja“, izjavio je Zoran Petrović.

Biti prvi, napominje, znači i obavezu da se stalno pomeraju granice.

„Digitalizacija, nije sama sebi cilj, već tačka u kojoj se susreću kreativnost, inovacije i potrebe naših klijenata. Tehnologija je izvanredan instrument koji omogućava da pojednostavimo procese i olakšamo život našim korisnicima. Biti pionir znači neprekidno raditi na unapređenju servisa i izgradnji superiornog korisničkog iskustva, ali i ulagati u najsavremenija bankarska rešenja“, ukazao je Petrović.

Priznanje se dodeljuje u okviru „Euromoney“ programa „Nagrade za izvrsnost“ u kome se identifikuju najbolje banke koje su se istakle nizom ključnih bankarskih aktivnosti u proteklih 12 meseci.

„Euromoney“ je jedan od vodećih mesečnika koji se bavi bankarstvom, finansijama i tržištima kapitala. Pokrenut je 1969. godine, a “Nagradama za izvrsnost“, koje dodeljuje od 1992. godine, taj časopis nagrađuje finansijske institucije koje ostvare najbolje poslovne rezultate na svom tržištu, kao i vodeće banke u više od 100 zemalja.

Početkom avgusta, svetski finansijski magazin “Global finance“ proglasio je Raiffeisen „Najboljom digitalnom bankom u segmentu poslovanja sa stanovništvom u 2023. godini u Srbiji“ (The Best Digital Consumer Bank in Serbia for 2023).

Raiffeisen banka je ove godine po prvi put nagrađena i dvema titulama u potkategorijama tog izbora, i to za „Najbolji dizajn korisničkog iskustva u Srbiji“ (The Best Consumer User Experience (UX) Design in Serbia) i za „Najbolju mobilnu aplikaciju za segment stanovništva u Srbiji“ (The Best Consumer Mobile Banking App in Serbia).