Finansijski fitnes - unapredite znanje o novcu i bankarstvu

Tekući račun – šest stvari koje bi trebalo da znate

Šta je tekući račun, kakva je njegova uloga u savremenom bankarstvu i svakodnevnom životu, da li je neophodan i za šta sve može da se koristi – odgovori na šest ključnih pitanja.

Planiranje kućnog budžeta – šest stvari koje bi trebalo da znate

Planiranje kućnog budžeta je neretko izazovan, ali vrlo značajan proces. Za planiranje troškova i bolju kontrolu ličnih finansija postoje univerzalna pravila. Poboljšajte fiinansijski fitnes uz nekoliko pravila za planiranje kućnog budžeta.

Krediti – šest stvari koje bi trebalo da znate

Kredit može biti jednostavan način da se dođe do dodatnog novca, međutim, odgovoran pristup je važan da se ne bi opteretio kućni budžet. Šta su glavnica, anuitet, NKS i EKS - za bolji finansijski fitnes analizirali smo šest stvari koje bi trebalo znati o kreditima.

Kamatne stope – šest stvari koje bi trebalo da znate

Kod kreditnih proizvoda postoje mnogobrojne vrste kamatnih stopa i njihovo razumevanje nije lako. S druge strane, vrlo je značajno za lični finansijski fitnes. Koje su prednosti fiksne a koje varijabilne kamatne stope, šta su NKS i EKS - detaljnije informacije su prikazane u kratkom vodiču.

Kreditne kartice – šest stvari koje bi trebalo da znate

Kreditna kartica je finansijski instrument koji omogućava korisnicima da kupe robu ili usluge na odloženo. Međutim, važno je razumeti kako kreditna kartica funkcioniše, ali i odgovorno je koristiti kako bi se izbegli dugoročni finansijski problemi. U ovom tekstu istražićemo šest ključnih aspekata kreditnih kartica.

Elektronsko i mobilno bankarstvo – šest stvari koje bi trebalo da znate

Elektronsko i mobilno bankarstvo predstavljaju sve češći vid interakcije sa bankom. U ovom tekstu istražujemo njihove ključne aspekte, od funkcionalnosti, razlika do bezbednosnih mera koje korisnici mogu preduzeti u cilju zaštite svojih finansijskih podataka.